receptIVFity thuistest

ReceptIVFity test nu ook online bestellen

Goed nieuws voor vrouwen in een fertiliteitstraject: sinds kort kan de ReceptIVFity test ook online besteld worden voor thuisafname. Hoe werkt het? Op webshop.artpred.com kan je de test bestellen. Je neemt de test thuis af, op de dag die je vooraf hebt overlegd met je arts. De test stuur je vervolgens zelf terug naar het lab in de bijgeleverde en reeds gefrankeerde doos. Je kan je uitslag na ongeveer een week online opvragen. Hier lees je in meer detail hoe
New package

Nieuwe verpakking ReceptIVFity

We hebben sinds een tijdje een nieuwe verpakking. Deze is wat groter en vooral een stuk steviger. De afgenomen tests kunnen nu ook in deze verpakking weer teruggestuurd worden naar het analyse-lab. Dit scheelt een aantal handelingen in de kliniek en bespaart tijd. We zijn daarnaast ook bezig om de test klaar te maken voor thuisafname. Hiervoor dient de test per post naar de cliënt en terug naar het lab verstuurd te kunnen worden. Ook daar is deze verpakking alvast

Presentatie ReceptIVFity op Fertility congres van Rethink

Op 14 december presenteren we ReceptIVFity op het Fertility congres van Rethink. ReThink wil middels seminars en evenementen kennis bijeenbrengen met onderzoekers, instituten en (para)medische professionals, om een bijdrage te kunnen leveren aan de gezondheidszorg en de samenleving. Op 14 december 2019 organiseert zij het Belgisch-Nederlandse Congres “Fertility” in Eindhoven. Tijdens dit congres aandacht voor hoe omgevingsinvloeden zoals milieu, voeding en leefstijl onze genetische expressie, gezondheid en vruchtbaarheid kunnen beïnvloeden. En welke aanvullende factoren ingezet kunnen worden binnen de pre-
Human Reproduction

Vaginale gezondheid belangrijk voor succes kunstmatige bevruchting

Bacteriën in de vagina hebben grote invloed op het al dan niet zwanger raken via IVF en ICSI. Dat blijkt uit onderzoek van Amsterdam UMC, Erasmus MC en zes andere Nederlandse IVF klinieken. De uitkomsten zijn gepubliceerd in het toonaangevende internationale tijdschrift Human Reproduction.
nut van de test

Wat is het nut van de ReceptIVFity test?

We krijgen via onze website allerlei vragen van vrouwen met interesse in de ReceptIVFity test. Eén van die vragen is: Waarom zou ik de test afnemen? Als ik een ‘laag’ profiel heb, is er toch niets aan te doen… Wat is dan precies het nut van de ReceptIVFity test?
saaie vagina

Een saaie vagina is juist heel gezond

Het beste kun je één of twee bacteriesoorten in je vagina hebben, aldus promovendi Martin Singer en Charlotte van der Veer. ‘Met een ongunstig microbioom is de slagingskans van IVF maar 5 procent”. Zo opent een groot artikel in NRC vandaag naar aanleiding van de promotie van Martin Singer en Charlotte van der Veer.
DGRM AGRBM symposium

ReceptIVFity onderzoeken door Duitse artsen positief ontvangen

Dr Dries Budding presenteerde de ReceptIVFity test dit weekend aan Duitse IVF collega’s tijdens het jaarlijkse symposium van het DGRM en AGRBM, de twee Duitse organisaties voor Voortplantingsgeneeskunde. Diverse internationale sprekers gaven lezingen over de laatste ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden binnen de voortplantingsgeneeskunde. Eén van de thema’s was de invloed van het microbioom, gerelateerd aan de vrouwelijke voortplantingsorganen.
IVF lab

Record aantal IVF kinderen in 2017

Het overall zwangerschapspercentage na IVF is in Nederland nog nooit zo hoog geweest als in 2017. Volgens dr. Jesper Smeenk, gynaecoloog in het Elisabeth Twee Steden Ziekenhuis te Tilburg is de toegenomen kans op een zwangerschap vooral te danken aan de betere resultaten die zijn behaald met embryo’s die ingevroren zijn bewaard.
edwards steptoe and baby

De geboorte van IVF

De wetenschap van kunstmatige voortplanting is nog niet heel oud, maar kent een roerige en fascinerende geschiedenis. Hoe IVF tot stand kwam lees je hier in vogelvlucht.
pilot IVF test

Start pilot: ReceptIVFity standaardtest bij IVF

Deze week start in Erasmus MC een pilot: de ReceptIVFity test wordt gedurende een periode van enkele maanden standaard aangeboden aan alle patiëntes in een IVF- of IVF/ICSI-traject. De pilot is een samenwerking van Erasmus MC (de kliniek die de IVF-test mede ontwikkelde), ARTPred (het ontwikkelbedrijf achter ReceptIVFity) en zorgverzekeraar CZ.
#twnts

Denk na over wat je NIET moet zeggen

  ‘Je moet er gewoon niet zo mee bezig zijn’   ’Je mag mijn kids wel een dagje lenen, dan ben je meteen genezen’   ’Je kunt altijd nog adopteren’ Even een greep uit dooddoeners en volledig misplaatste opmerkingen die iemand, worstelend met een vruchtbaarheidsprobleem, volledig uit het veld kunnen slaan.
ivf-kansen-test-packshot

De IVF test in de praktijk

We horen graag de mening van veel vrouwen. Wensmama’s die midden in een fertiliteits-traject zitten, vrouwen die een behandeling overwegen en ook dames die de ReceptIVFity test gebruikt hebben. We vinden het belangrijk te horen hoe dat beviel. Was de afname makkelijk, vond je de uitslag duidelijk? Om zo onze IVF test en alle informatie eromheen goed aan te laten sluiten. We vroegen Marleen (31), die de test onlangs afnam, naar haar ervaringen.
TOP