IVF lab

Record aantal IVF kinderen in 2017

Het overall zwangerschapspercentage na IVF is in Nederland nog nooit zo hoog geweest als in 2017. Volgens dr. Jesper Smeenk, gynaecoloog in het Elisabeth Twee Steden Ziekenhuis te Tilburg is de toegenomen kans op een zwangerschap vooral te danken aan de betere resultaten die zijn behaald met embryo’s die ingevroren zijn bewaard.
edwards steptoe and baby

De geboorte van IVF

De wetenschap van kunstmatige voortplanting is nog niet heel oud, maar kent een roerige en fascinerende geschiedenis. Hoe IVF tot stand kwam lees je hier in vogelvlucht.
pilot IVF test

Start pilot: ReceptIVFity standaardtest bij IVF

Deze week start in Erasmus MC een pilot: de ReceptIVFity test wordt gedurende een periode van enkele maanden standaard aangeboden aan alle patiëntes in een IVF- of IVF/ICSI-traject. De pilot is een samenwerking van Erasmus MC (de kliniek die de IVF-test mede ontwikkelde), ARTPred (het ontwikkelbedrijf achter ReceptIVFity) en zorgverzekeraar CZ.
#twnts

Denk na over wat je NIET moet zeggen

  ‘Je moet er gewoon niet zo mee bezig zijn’   ’Je mag mijn kids wel een dagje lenen, dan ben je meteen genezen’   ’Je kunt altijd nog adopteren’ Even een greep uit dooddoeners en volledig misplaatste opmerkingen die iemand, worstelend met een vruchtbaarheidsprobleem, volledig uit het veld kunnen slaan.
ivf-kansen-test-packshot

De IVF test in de praktijk

We horen graag de mening van veel vrouwen. Wensmama’s die midden in een fertiliteits-traject zitten, vrouwen die een behandeling overwegen en ook dames die de ReceptIVFity test gebruikt hebben. We vinden het belangrijk te horen hoe dat beviel. Was de afname makkelijk, vond je de uitslag duidelijk? Om zo onze IVF test en alle informatie eromheen goed aan te laten sluiten. We vroegen Marleen (31), die de test onlangs afnam, naar haar ervaringen.
reden-ivf-test

Grote interesse in ReceptIVFity test

Stel, je wil graag een kindje, het lukt al een tijdje niet en je besluit het via een IVF behandeling te gaan proberen. Je gaat dan een zwaar traject in. Onderzoeken, hormonen slikken, en een berg aan onzekerheid of het gaat lukken of niet. Van tevoren een betere inschatting kunnen maken over de slagingskans, dat wil toch iedereen in die situatie? Maar zou je er ook een test voor willen afnemen? En we hadden nog wel een paar vragen. We
kans-bij-ivf

Hoe groot is mijn kans in de loterij?

We praten graag met – en stellen allerlei vragen aan – veel vrouwen. Moeders die ervaring hebben met IVF of ICSI in het verleden. Wensmama’s die midden in een fertiliteits-traject zitten. Vrouwen die een behandeling overwegen. We vinden het belangrijk om ons te kunnen verplaatsen in jullie wereld. Om zo onze IVF test en alle informatie eromheen goed aan te laten sluiten. Zo spraken we laatst met Simone (40 jaar) die jarenlang ongewenst kinderloos was.
de naam ReceptIVFity

Waar komt de naam ReceptIVFity vandaan?

Als je de naam ‘ReceptIVFity-test’ voor het eerst ziet, denken vele lezers vaak: huh? Wát staat daar nou? Hoe spel je dat? En vaak ook nog: hoe spreek ik dat uit? Dat alles vertellen we je graag. 
waarom-mislukt-ivf?

Wat is de reden dat IVF vaak mislukt?

Laten we positief beginnen: er zijn gelukkig heel veel vrouwen die – met een beetje hulp van de wetenschap – zwanger worden. Er worden dus ook veel kinderen geboren met behulp van IVF (of IVF/ICSI). Maar iedere IVF behandeling is er één, en is best ingrijpend. En helaas is het een feit: een poging lukt vaker niet dan wel. Hoe komt dit eigenlijk?
uitslag IVFtest Nederlands

ReceptIVFity 2.0 gelanceerd

Wat is de kans dat je zwanger wordt na IVF (of ICSI)? De ReceptIVFity test is in de afgelopen periode verder doorontwikkeld en geeft nu nog beter inzicht in je kansen. 
nieuws-eshre

ReceptIVFity studie gepresenteerd op ESHRE

Op 1 juli 2018 is de ReceptIVFity gepresenteerd op het ESHRE congres. Er ging een lange wetenschappelijke studie vooraf aan de nieuwe IVF test. De opzet en resultaten hiervan werden  op 4 juli 2018 gepresenteerd. 
TOP