VERKRIJGBAARHEID

Je kunt de ReceptIVFity test op twee manieren krijgen:
• Via je fertiliteits-arts
• Zelf bestellen (thuistest) via de webshop

Via je fertiliteits-arts:

Je kunt de test via je fertiliteits-arts krijgen. De uitslag wordt dan ook naar jouw arts teruggestuurd. Op dit moment is de test verkrijgbaar bij de volgende fertiliteitsklinieken:

Erasmus MC Rotterdam
Elizabeth-TweeSteden Ziekenhuis Tilburg
MUMC Maastricht
Nij Barrahûs centrum voor vruchtbaarheid

Cuypers & Cuypers, Heinsberg
Vivaneo Kinderwünsch Düsseldorf

London Women’s Clinic, London, United Kingdom

Jouw arts kan je uit eigen beweging over de test vertellen. Je mag er bij je arts ook gewoon zelf naar vragen. Hij/zij kan je er meer over vertellen en je de test ook geven. De resultaten van de test worden door het laboratorium naar jouw arts teruggestuurd en hij/zij zal deze met jou bespreken. Ook als jouw behandeling in een andere kliniek plaatsvindt, kun je je arts vragen naar de mogelijkheden om de test toch af te nemen.

Zelf bestellen (thuistest):

Je kunt - na overleg met je arts - de test ook zelf bestellen, voor thuisafname. Dit is handig, als de arts of de kliniek de test niet op voorraad heeft. Na overleg met je arts neem je de test in dat geval zelf thuis af, en stuurt het sample zelf naar het laboratorium ter analyse. Daar bepaalt men op basis van het verzamelde bacteriële DNA jouw microbioom-profiel. Je kunt zelf de uitslag bekijken en deze vervolgens met je arts bespreken. Alle informatie over de thuisafname van ReceptIVFity vind je in de webshop.

KOSTEN

Op dit moment zijn de kosten van de test voor de eigen rekening van de patiënt. Uiteraard zijn er continu ontwikkelingen rondom vergoeding door de zorgverzekeraar. Check dus altijd even bij je arts of je verzekeraar of de test wellicht vergoed wordt voor jou.

In de webshop kost de test €400 (incl BTW). Wanneer je de test via je kliniek verkrijgt, kunnen de kosten variëren; afhankelijk van eventuele kosten van het bijkomende consult. Informeer bij je kliniek over de exacte prijs.

TOP