VERKRIJGBAARHEID

Je kunt de ReceptIVFity test op twee manieren krijgen:
• Via je fertiliteits-arts
• Zelf bestellen (thuistest) via de webshop

Via je fertiliteits-arts:

De Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) heeft in samenwerking met alle grote Nederlandse zorgverzekeraars in de volgende ziekenhuizen het Innovatie experiment goedgekeurd. Patiënten krijgen in onderstaande ziekenhuizen tijdens de IVF-ICSI of CRYO behandelingen kosteloos een ReceptIVFity test aangeboden:

Zelf bestellen (thuistest):

Je kunt - na overleg met je arts - de test ook zelf bestellen, voor thuisafname. Dit is handig, als de arts of de kliniek de test niet op voorraad heeft. Na overleg met je arts neem je de test in dat geval zelf thuis af, en stuurt het sample zelf naar het laboratorium ter analyse. Daar bepaalt men op basis van het verzamelde bacteriële DNA jouw microbioom-profiel. Je kunt zelf de uitslag bekijken en deze vervolgens met je arts bespreken. Alle informatie over de thuisafname van ReceptIVFity vind je in de webshop.

KOSTEN

Op dit moment zijn de kosten van de test voor de eigen rekening van de patiënt. Uiteraard zijn er continu ontwikkelingen rondom vergoeding door de zorgverzekeraar. Check dus altijd even bij je arts of je verzekeraar of de test wellicht vergoed wordt voor jou.

In de webshop kost de test €400 (incl BTW). Wanneer je de test via je kliniek verkrijgt, kunnen de kosten variëren; afhankelijk van eventuele kosten van het bijkomende consult. Informeer bij je kliniek over de exacte prijs.

TOP