VERKRIJGBAARHEID

Waar kan ik de test krijgen? Dit is een vraag die we vaak krijgen. Allereerst: ReceptIVFity is geen thuis-test. Je kan de test enkel via een fertiliteits-arts krijgen. De uitslag wordt ook naar jouw arts teruggestuurd. Op dit moment is de test verkrijgbaar bij de volgende fertiliteitsklinieken:

Erasmus MC Rotterdam
Elizabeth-TweeSteden Ziekenhuis Tilburg
MUMC Maastricht
Vivaneo Medisch Centrum Kinderwens Leiderdorp*

Cuypers & Cuypers, Heinsberg
Vivaneo Kinderwünsch Düsseldorf

Zealand University Hospital, Saeland, Denemarken

London Women’s Clinic, London, United Kingdom

Jouw arts kan je uit eigen beweging over de test vertellen. Je mag er bij je arts ook gewoon zelf naar vragen. Hij/zij kan je er meer over vertellen en je de test ook geven. De resultaten van de test worden door het laboratorium naar jouw arts teruggestuurd en hij/zij zal deze met jou bespreken. Ook als jouw behandeling in een andere kliniek plaatsvindt, kun je je arts vragen naar de mogelijkheden om de test toch af te nemen.

*Ook patiënten die niet bij VivaNeo Leiderdorp in behandeling zijn, kunnen daar terecht voor de test. Hiervoor heb je wel een verwijzing: Gynaecologisch advies consult van je huisarts nodig in dat geval.

KOSTEN

Op dit moment zijn de kosten van de test voor de eigen rekening van de patiënt. De test kost €363 (incl. BTW). Uiteraard zijn er continu ontwikkelingen rondom vergoeding door de zorgverzekeraar. Check dus altijd even bij je arts of je verzekeraar of de test wellicht vergoed wordt voor jou.

TOP