ReceptIVFity test nu ook online bestellen

/ / Nieuws
receptIVFity thuistest

Goed nieuws voor vrouwen in een fertiliteitstraject: sinds kort kan de ReceptIVFity test ook online besteld worden voor thuisafname.

Hoe werkt het?

Op webshop.artpred.com kan je de test bestellen. Je neemt de test thuis af, op de dag die je vooraf hebt overlegd met je arts. De test stuur je vervolgens zelf terug naar het lab in de bijgeleverde en reeds gefrankeerde doos. Je kan je uitslag na ongeveer een week online opvragen. Hier lees je in meer detail hoe alles werkt.

Tot voor kort was de ReceptIVFity test alleen via enkele fertiliteitsklinieken verkrijgbaar. Dit maakte de beschikbaarheid voor vrouwen soms lastig:

  • niet elke kliniek heeft de test op voorraad. Vrouwen moeten dus soms een afspraak maken bij een andere kliniek om de test te verkrijgen.
  • omdat de test (nog) niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar, wordt er in de klinieken gewerkt met machtigingsformulieren. Dit maakt het geheel administratief wat ingewikkelder.

Door de test ook online beschikbaar te maken, behoren deze obstakels nu tot het verleden. Je bestelt, rekent direct af, en hebt de test doorgaans de volgende dag in huis.

Uiteraard doe je de test in overleg met je behandelend arts: Je bespreek met hem/haar de uitslag en het vervolg van je IVF behandeling.