ReceptIVFity 2.0 gelanceerd

/ / Nieuws
uitslag IVFtest Nederlands

Wat is de kans dat je zwanger wordt na IVF (of ICSI)? De ReceptIVFity test is in de afgelopen periode verder doorontwikkeld en geeft nu nog beter inzicht in je kansen. Nog even kort samengevat: wat houdt de test ook alweer in?
De test wordt voorafgaand aan een IVF- of ICSI-behandeling gedaan en onderzoekt of de omstandigheden in de baarmoeder nu geschikt zijn voor de innesteling van een embryo. Dit wordt onderzocht op basis van het microbioom: de samenstelling van bacteriën in de vagina. Hoe dat precies zit, en hoe eenvoudig de test wordt afgenomen lees je hier.

In eerste instantie werd er simpelweg een gunstig of een ongunstig profiel aangetoond door de test. De bacterie-profielen zijn nu verder verfijnd. Sinds juli 2018 worden de test-resultaten als volgt weergegeven: hoge, midden en lage score. Bij een lage score is de kans op een zwangerschap 5,9%. Een middenscore betekent een kans op 23,6%. Heb je een hoge score? Dan is je kans van 52,6% op zwangerschap na IVF (of IVF/ICSI). Deze mogelijke scores en de bijbehorende kansen op zwangerschap worden in alle communicatie-middelen weergegeven. De test is verkrijgbaar bij een aantal fertiliteits-klinieken.

 

Terug naar nieuwspagina