Grote interesse in ReceptIVFity test

/ / Blogs, Nieuws
reden-ivf-test

Stel, je wil graag een kindje, het lukt al een tijdje niet en je besluit het via een IVF behandeling te gaan proberen. Je gaat dan een zwaar traject in. Onderzoeken, hormonen slikken, en een berg aan onzekerheid of het gaat lukken of niet. Van tevoren een betere inschatting kunnen maken over de slagingskans, dat wil toch iedereen in die situatie? Maar zou je er ook een test voor willen afnemen? En we hadden nog wel een paar vragen. We besloten het gewoon maar eens voor te leggen aan zoveel mogelijk vrouwen.

interesse-ivf-test
Met medewerking van Freya hebben we begin van dit jaar een online enquête afgenomen. Meer dan 500 vrouwen hebben – via de Freya website – hun mening met ons gedeeld.We legden hen uiteraard eerst uit wat de ReceptIVFity test inhoudt en wat het je precies oplevert. Daarna vroegen we hen de hemd van het lijf. Wat bleek? Zeven van de tien vrouwen (die in nabije toekomst een IVF / ICSI traject overwegen) zouden de test graag gebruiken. En nog eens een kwart zegt ‘misschien’.  Slechts 5% gaf aan geen interesse in de test te hebben.

 

reden-interesse-IVF-test

 

De belangrijkste reden om de test te willen afnemen is het extra inzicht in je kansen. “Een reële inschatting van je kansen” en “Het zou me net wat meer rust geven vooraf” werden als toelichting gegeven. Anderen zouden de timing willen optimaliseren (en dus de keuze hebben om de behandeling uit te stellen bij een lage slagingskans). Sommigen geven ook direct aan het zware traject niet (meer) te willen voortzetten als de kans van slagen zeer klein blijkt. 

 

De ReceptIVFity test kan drie scores opleveren; hoog, midden en laag. Bij een lage score is de kans op succes rond 6%. We vroegen de vrouwen die de test zouden willen doen: wat dan? Wat zou je doen als je zo’n lage score zou krijgen uit de test? Ruim een derde (37%) zou de behandeling toch gewoon door zetten in dat geval. De rest (63%) zou de behandeling voorlopig uitstellen (en een enkeling zelfs afstellen).
De ReceptIVFity test kost €363 en wordt (vooralsnog) niet vergoed door de verzekeraar. Ook daarover hebben we de meningen in kaart gebracht. Bijna iedereen (94%) vindt dat de test onderdeel uit zou moeten maken van het standaard zorgpakket bij IVF behandelingen. 71% wil daar ook wel extra premie voor betalen (bv een aanvullend pakket voor afsluiten). Vier van de tien vrouwen (39%) willen de test zelf wel betalen.

De test is inmiddels verkrijgbaar in een aantal fertitiliteits-klinieken. Vragen over de test? Op Receptivfity.com vind je alle informatie. Kijk ook eens bij de FAQ. Bij vragen specifiek over de enquête, kun je altijd contact met ons opnemen.

Terug naar nieuwspagina