Record aantal IVF kinderen in 2017

/ / Nieuws
IVF lab

Het overall zwangerschapspercentage na IVF is in Nederland nog nooit zo hoog geweest als in 2017. Volgens dr. Jesper Smeenk, gynaecoloog in het Elisabeth Twee Steden Ziekenhuis te Tilburg is de toegenomen kans op een zwangerschap vooral te danken aan de betere resultaten die zijn behaald met embryo’s die ingevroren zijn bewaard.

Het overall zwangerschapspercentage na IVF is in Nederland nog nooit zo hoog geweest als in 2017. Hierbij is het meerlingpercentage, wat als complicatie van een IVF/ICSI-behandeling wordt gezien, eveneens gedaald. Het overall succespercentage van IVF/ICSI per cyclus nam in 2017 ten opzichte van 2016 toe van 34,2% naar 36,2%. Het percentage IVF-meerlingen kwam op 3,1%, een wereldwijd record.

Eén op de 32 baby’s in Nederland is een IVF-kind

In 2016 is het aantal ‘verse’ IVF/ICSI-behandelingen t.o.v. 2015 met 3% afgenomen tot 13.991, waarbij het aantal IVF-baby’s met 5.226 (+1%) nog nooit zo hoog was. Hiermee was één op de 32 baby’s in Nederland een IVF-kind. Volgens dr. Jesper Smeenk, gynaecoloog in het Elisabeth Twee Steden Ziekenhuis te Tilburg en samensteller van de rapportage is de toegenomen kans op een zwangerschap vooral te danken aan de betere resultaten die zijn behaald met embryo’s die ingevroren zijn bewaard.

Lees hier het hele artikel.

Terug naar nieuwspagina