Start pilot: ReceptIVFity standaardtest bij IVF

/ / Blogs, Nieuws
pilot IVF test

Deze week start in Erasmus MC een pilot: de ReceptIVFity test wordt gedurende een periode van enkele maanden standaard aangeboden aan alle patiëntes in een IVF- of IVF/ICSI-traject. De pilot is een samenwerking van Erasmus MC (de kliniek die de IVF-test mede ontwikkelde), ARTPred (het ontwikkelbedrijf achter ReceptIVFity) en zorgverzekeraar CZ.

 De ReceptIVFity test wordt de komende maanden in Erasmus MC standaard aangeboden aan alle patiëntes in een IVF- of IVF/ICSI-traject (ook vrouwen die niet via CZ verzekerd zijn). Afhankelijk van de resultaten van de pilot, wordt deze verder uitgerold naar andere IVF-klinieken.

 In een enquete van Freya zagen we eerder dit jaar dat er grote interesse is in de ReceptIVFity test: de meerderheid van vrouwen in een IVF-traject wil de test graag afnemen, om zo meer inzicht te hebben in hun kansen. In de pilot willen we met name zien hoe het beslissingsproces verloopt, na het krijgen van het testresultaat. Met meer inzicht in de kans van slagen vooraf, kunnen vrouwen beter geïnformeerd beslissen over het vervolgtraject. Specifiek bij een lage ReceptIVFity-score (en dus een kleine kans van slagen) kan de vrouw – samen met de arts – beter beslissen om de behandeling al dan niet op dat moment voort te zetten.

Op basis van de uitkomsten van de pilot – eerste fase – wordt het traject mogelijk verder uitgerold naar meerdere klinieken. Wanneer de pilot als geheel positief verloopt is dit een goede stap richting het aanbieden van ReceptIVFity als standaard onderdeel in IVF-trajecten. Ons doel is uiteraard dat de ReceptIVFity test in de nabije toekomst in zoveel mogelijk klinieken aangeboden gaat worden als standaard onderdeel van de behandelingen. We werken nauw samen met CZ en Erasmus MC om de pilot tot een succes te maken.

Terug naar nieuwspagina