ReceptIVFity onderzoeken door Duitse artsen positief ontvangen

/ / Nieuws
DGRM AGRBM symposium

Dr Dries Budding presenteerde de ReceptIVFity test dit weekend aan Duitse IVF collega’s tijdens het jaarlijkse symposium van het DGRM en AGRBM, de twee Duitse organisaties voor Voortplantingsgeneeskunde. Diverse internationale sprekers gaven lezingen over de laatste ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden binnen de voortplantingsgeneeskunde. Eén van de thema’s was de invloed van het microbioom, gerelateerd aan de vrouwelijke voortplantingsorganen.

Dr. Budding (klinisch microbioloog van Amsterdam UMC) belichtte ReceptIVFity: de achterliggende Nederlandse multicenterstudie, de microbioom profiling-techniek IS-Pro en de mogelijkheden die de test biedt voor vrouwen en artsen. Gastheer en voorzitter Prof. Dr. Krüssel sprak plenair zijn enthousiasme uit: ReceptIVFity is een nieuwe onafhankelijke voorspeller voor het succes van IVF. Een andere reden voor enthousiasme is het feit dat een LOW scorend profiel de meeste kans lijkt te hebben om te veranderen in de maanden daarna. Ook werd gemeld dat de Universiteit van Düsseldorf in samenwerking met IVF Berlijn gezamenlijk de veranderlijkheid van het een LOW scorend profiel verder wil gaan onderzoeken bij Duitse IVF patiënten.

Vanuit de zaal kwamen veel vragen over de mogelijkheden tot gebruik van de test in andere klinieken en het doen van verder onderzoek. Kortom, weer een geslaagde stap voor verdere uitrol, ook in Duitsland.

 

Terug naar nieuwspagina