De IVF test in de praktijk

/ / Blogs
ivf-kansen-test-packshot

We horen graag de mening van veel vrouwen. Wensmama’s die midden in een fertiliteits-traject zitten, vrouwen die een behandeling overwegen en ook dames die de ReceptIVFity test gebruikt hebben. We vinden het belangrijk te horen hoe dat beviel. Was de afname makkelijk, vond je de uitslag duidelijk? Om zo onze IVF test en alle informatie eromheen goed aan te laten sluiten. We vroegen Marleen (31), die de test onlangs afnam, naar haar ervaringen.

Ik had via-via al eens van een test gehoord, die zou voorspellen of een IVF behandeling zou slagen of niet. Toen mijn arts het me aanbod, heeft hij me eerst verteld wat het inhoudt. Ik kreeg ook een patiëntenfolder waar alles helder stond uitgelegd. Duidelijk verhaal: Als ik een hoge score zou krijgen, was het nog steeds niet zeker dat ik zwanger zou worden na de terugplaatsing. Maar als de score laag zou zijn, weet je dat de kans op succes echt heel klein is. Wat ik in dat geval zou doen, wist ik nog niet zeker… eerst die test maar eens doen.

Toen de arts me het doosje gaf (verrassing: een mooi wit iPhone-achtig pakje) en zei dat ik de test zelf mocht afnemen, vond ik dat wel een beetje gek. Hoezo deed hij dat niet? Ik mocht op het toilet aangrenzend aan de behandelkamer zelf een ‘swab’ afnemen. Ja hoor, er zat zo’n lang wattenstaafje in het doosje. Precies zoals je ook bij CSI ziet, voor DNA-samples. Als een volleerd rechercheur heb ik wat vaginaal slijm bij mezelf afgenomen. In 5 seconden gepiept, en eigenlijk wel fijn dat ik het even zelf mocht doen. Een keer minder in die stoel is mooi meegenomen. Je steekt daarna de swab terug in zo’n buisje met vloeistof, en geeft het terug aan de arts. Easy does it.

Anderhalve week later had ik weer een afspraak en kreeg de uitslag. Mijn arts liet me het analyse-rapport zien. Er stond zo’n taart-grafiek op met allerlei lactobacillussen-nog-wat. Maar het belangrijkste was natuurlijk de conclusie; luid en duidelijk een hoge score. Dat betekent dus dat ik – op dat moment – een gunstig ‘vaginaal microbioom’ had. Ik wist niet eens dat ik er überhaupt één had 😉

Thuis bekeek ik het plaatje met die kansen in de folder nog eens goed: Uit onderzoek blijkt dat iets meer dan de helft van de vrouwen met zo’n hoog profiel zwanger wordt na een terugplaatsing. Dat is toch een mooie kans op succes! De arts had die ochtend nog eens benadrukt dat dit nog steeds geen garantie is op zwangerschap. OK, I get it. Maar aan mijn microbioom zal het in elk geval niet liggen!

Meer weten over de ReceptIVFity test? Hier lees je er alles over.
Wil je ook je ervaring met ons delen? Graag! Je kan altijd contact met ons opnemen.

 

Terug naar nieuwspagina